Kwaliteit en voedselveiligheid

Onze klanten kunnen vertrouwen op kwalitatief hoogwaardige producten. In samenwerking met onze leveranciers werken we dagelijks aan het waarborgen van de voedselveiligheid en de sociale omstandigheden waaronder de producten worden geteeld.

Hoge kwaliteitseisen

We stellen hoge kwaliteitseisen aan onze verse producten die wij importeren. Op lange termijn is een verantwoorde productie van groente en fruit van het grootste belang voor alle betrokkenen: consumenten, retailers en telers. Daarom werkt Global Fresh Trade met leveranciers die gecertificeerd zijn voor GLOBALGAP / GRASP of gelijkwaardige systemen – en dat zien we als een vertrekpunt om de kwaliteit en voedselveiligheid verder te verbeteren en te waarborgen.

Onafhankelijke laboratoria

De basis voor het waarborgen van de voedselveiligheid ligt in de kwaliteitssystemen die we hanteren. In aanvulling daarop controleren we de kwaliteit van de eindproducten voortdurend. Op internationaal niveau werken we intensief samen met QS gecertificeerde laboratoria, certificerende instellingen, (lokale) overheden en NGO’s. Het monitoringsprogramma dat Global Fresh Trade hanteert is gebaseerd op product, herkomst en de specifieke risico’s die daaruit voortkomen.

Veiligheid

Product veiligheid  en traceability  van de goederenstroom is van evident belang met betrekking tot de voedsel veiligheid en waarborg, garantie en continuïteit van de kwaliteit en dit is een van de hoofdpunten waarop onze leveranciers worden uitgekozen. Al onze producten zijn voorzien van de benodigde certificaten en worden vanuit ons bedrijf gecontroleerd en gemonitord. Global Fresh Trade is ook gecertificeerd volgens het IFS Broker schema.

Biologisch

Wij hebben ook een pakket biologische producten die wij zelf importeren vanuit o.a. Zuid Amerika. De sterk groeiende biologische markt kan door Global Fresh Trade uitstekend ingevuld worden, Doordat wij sterk vertegenwoordigd zijn in landen waar biologische teelt goed mogelijk is, kunnen wij van vertrouwde telers biologische producten aanbieden. Gebruikmakend van onze eigen organisatie kunnen wij ook een assortiment biologische import producten aanbieden. Deze biologische producten worden voornamelijk geïmporteerd  vanuit Zuid-Amerika waar de omstandigheden ideaal zijn om biologische producten te telen.
Choose Language