Bananen

We importeren onder meer meloenen, ananassen, appels en avocado’s. Maar wist u dat we ook bananen verkopen? Deze worden uit Ecuador, Colombia en Panama gehaald.

Rijperij

We leveren niet alleen geïmporteerde bananen, we hebben ook een eigen bananenrijperij. Deze rijperij heeft een capaciteit van ongeveer 10.000 kartons per week. We rijpen voornamelijk bananen van de merken Bonita, Del Monte en Turbana.

Bananenplant

Hoe groeien bananen eigenlijk? Ze groeien aan een bananenplant. Hoe snel bananen aan de plant groeien, hangt af van de temperatuur in een land. Als een bananenplant in de juiste, tropische temperatuur groeit duurt het ongeveer negen maanden voordat de plant volwassen is en een tros bananen geeft. Deze tros kan wel 50kg wegen. Heeft de plant een tros gegeven? Dan sterft hij af. Maar snel daarna groeien aan de wortelstok nieuwe plantjes. Het proces begint weer opnieuw.

Groene banaan

Na negen maanden begint de oogst van de trossen. Deze zijn nog groen. Als de trossen geplukt zijn, worden de bananen binnen twee tot vier weken verscheept. De bananen komen groen aan en worden bij ons gerijpt naar de verschillende stadia kleuren geel. Voor ieder wat wils.

Wilt u groene, gele of minder gele bananen? Laat het ons weten. Onze bananenspecialisten staan voor u klaar.

Kwaliteit

Wij hebben alleen maar de beste bananen. Naast de uitstekende kwaliteit van het fruit vinden we het belangrijk dat ook de sociale omstandigheden op de plaats van productie goed is. Daarom maken we gebruik van ethisch verantwoorde grondstoffen die veilig zijn voor de volksgezondheid en controleren wij of onze producenten en leveranciers de gewenste sociale verantwoordelijkheden nemen.

Interesse?

Bent u een leverancier of wilt u onze bananen? Neem dan contact met ons op.

Choose Language